Japanska mafija objavila unutrašnji raskol

U jednoj od najvećih grupacija jakuze, japanske mafije, došlo je do raskola. Predstavnici Kobe Jamaguti – gumi sami su to saopštili na konferenciji za štampu.

Koliki je broj članova grupacije koji se odvajaju nije poznato, ali japanska policija strahuje od talasa nasilja tokom borbe za podelu zona uticaja, javlja ruska agencija RIA Novosti iz Tokija.

Kobe Jamaguti – gumi je nastala 2015. godine posle raskola u tada najvećoj organizaciji jakuza Jamaguti – gumi. Tada se iz organizacije izdvojilo oko 3.000 ljudi.

Japanska policija pretpostavljala da je odluka o razlazu doneta na sastanku jakuza u njihovom štabu u gradu Kobe. Tada nastala Kobe Jamagutu – gumi do kraja prošle godine je narasla na 5.500 članova i postala treća grupacija jakuza u Japanu. Imala je 34 filijale u 47 japanskih prefektura.

Japanska mafija se ne skriva, njeni zvanični ofisi po japanskim ulicama nalaze se već 40 godina, tvrdi izveštač ruskog lista Komersant. U 90 odsto slučajeva radi se o firmama za obezbedjenje.

„Njima je dozvoljeno da se bave odredjenim delatnostima. Čime se najčešće bave: držanjem restorana, javnih kuća i naravno gradjevinarstvom. Ali nikakve vlasti oni nemaju, za razliku na primer od Italije, nemoguće je i zamisliti da neki mafijaš ili član jakuze postane poslanik“, objašnjavao je svojevemeno za Komersant Aleksandar Mescerjakov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com