Skandal u Železari: Nemačka firma nam uzela pare, a nije isporučila sirovine

Ključni čovek stranog menadžmenta u Železari Smederevo Peter Kamaraš uputio je more pisama i dokumenata na adrese mnogih novinara u kojima proziva imenovane i neimenovane predstavnike Železare ali i neke predstavnike Vlade Srbije.

Železara

Između ostalog, u pismima se navodi da je nemačkoj firmi „Aton Brennnstoff GmbH“ isplaćeno avansno 120.000 dolara za dostavu sirovina koje ova kompanije nikad nije dostavila.

“HPK je pokrenu krivičnu istragu protiv nemačkog dobavljača sa vlasnikom iz Rusije kome je isplaćeno avansno više od 100 hiljada USD za dostavu sirovina, koje ova kompanija nije nikada nikome dostavila. Takođe nisu ni vratili avansnu uplatu. Ova kompanija nije imala prethodno iskustvo sa sirovinama. Ugovor je bio potpisan, sa strane ŽELSD, od strane Ivana Miloševića i Bojana Bojkovića 2014. godine. Ugovori su u prilogu ili u posebnom mejlu. Da li ovo može biti razlog nanošenju tolike štete Republici Srbiji? Meni se čini da to nije dovoljno ali na ova pitanja moraju odgovoriti druge osobe. Građani Srbije zaslužuju odgovore”, piše Kamaraš.

Kako dalje navodi, Železara je tužila nemačku firmu a sud je utvrdio da je tužena firma insolventna i da nema nikakvu imovinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com