Ministarstvo: Kamaraš želi da spasi ugled

Iza pisma javnosti gospodina Petera Kamaraša direktora i vlasnika HPK Menadžmenta stoji pokušaj da, pred poslovnim krugovima, domaćom i međunarodnom javnošću, sa sebe skine odgovornost za raskid ugovora sa HPK Menadžmentom, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ministarstvo privrede

„Glavni cilj Ministarstva privrede bio je očuvanje proizvodnih kapaciteta Železare Smederevo u najvećoj mogućoj meri, i ostvarivanje pretpostavki za dugoročno zapošljavanje radne snage, kao i ostvarenje daljeg ekonomskog napretka Republike Srbije. Ponosni smo na uspešan završetak procesa zaključenja ugovora sa renomiranom kineskom kompanijom Hestil i činjenicu da će Smederevo u narednom periodu biti motor razvoja metalskog sektora i cele privrede Republike Srbije doprinoseći ukupnom povećanju društvenog proizvoda koji će prema procenama EBRD iznostiti 3,8% u 2017. godini“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede navode gospodina Kamaraša ocenjuje kao zlonamerne i tendenciozne. Na žalost ovo nije prvi pokušaj zamene teza gospodina Kamaraša, ističe se u saopštenju.

Savim suprotno takvoj praksi, Ministarastvo privrede sledi zakonom definisanu obavezu da štiti integritet i ekonomske interese Republike Srbije i njenih građana. Zato se neće upuštati u dalje polemike već je okrenuto budućnosti i novim poslovnim perspektivama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com