Vučić: Idemo u Brisel da pričamo o Trepči

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je Srbija spremna za dijalog o Kombinatu Trepča, te da će u Briselu razgovarati o toj temi.

„Ako Tači (Hašim Tači prim.aut) kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ne mogu da pretim. Mi smo spremni da razgovaramo, spremni na dijalog. Zasad mu to (Tačiju) nije prošlo, videćemo kako će ići u budućnosti, mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo“, kazao je Vučić za televiziju „B92“.

Komentarišući izjavu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Hašim Tačija da se o Trepči neće pregovarati sa Srbijom jer je ona bogatstvo Kosova, istakao da je Vlada Kosova želela da završi privatizaciju Trepče pre otvaranja tog pitanja u Briselu.

„Mislim da je to bilo s naše strane veoma ozbiljno i odgovorno ponašanje, ali mi smo samo obični ljudi, ali ako ti lideri u nebesima kažu da neće da dodju, onda neće doći u Brisel, ali ja se brinem da će da trče u Brisel“, dodao je premijer.

Vučić istakao da je o Trepči bilo razgovora i s predstavnicima Kvinte – pet najuticajnijih zemalja Zapada.

Zamoljen da prokomentariše procenu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) po kojoj je očekivan rast bruto-domaćeg proizvoda (BDP) Srbije ove godine svega 0,5 odsto, dok je septembra prošle godine EBRD predvidjala rast od dva odsto, Vučić je rekao da Srbija neće biti u recesiji ove godine što će „biti veliki uspeh za zemlju koja rešava pitanje finansija“.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com