Nagrada Braća Karić: Pet dama

Fondacija Braća Karić sinoć je u Beogradu po 20. put dodelila nagrade zaslužnim gradjanima u pet oblasti.

Za jačanje mira, saradnje i prijateljstva medju narodima nagradjena je najmoćnija žena u Rusiji, predsednica Gornjeg doma parlamenta Rusije Valentina Ivanova Matvijenko. Ona se u govoru nakon primanja nagrade u Narodnom pozorištu u Beogradu više puta osvrnula na prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije i napomenula da to prijateljstvo, iako bi neki želeli, neće biti narušeno.

Nagradu za humanitarne aktivnosti dobila je Muniba Mazari iz Pakistana. Ona je posebno podvukla želju da u budućnosti ne bude osudjivanja ljudi zbog religije, političkih vidjenja, fizičkih nedostataka…

U oblasti kulture i umetnosti laureat je operska pevačica Jadranka Jovanović. Ona je nagradu nešto ranije primila kako je u vreme ceremonije bila na nastupu u Sarajevu.

Jasna Šekarić, najdugovečnija domaća olimpijka, nagradjena je u oblasti sporta. Šekarićeva je u govoru obećala da će se i u budućnosti “davati Srbiji” kroz svoj sportski rad.

U oblasti novinarstva, publicistike i izdavaštva nagradu je ponela Ruža Ćirković, čije tekstove možete čitati i na portalu Ekonomske Vesti. Ćirkovićeva je gostima u Narodnom pozorištu kratko i jasno poručila da je novinarstvo divna profesija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com