Napredak na projektu modernizacije pruge do Budimpešte

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa kineskom delegacijom, koju je predvodio zamenik predsednika Nacionalne komisije za razvoj i reforme Vang Sjaotao, o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd–Budimpešta.

pruga

Mihajlović je, govoreći o narednim koracima na realizaciji tog projekta, istakla da je interes srpske strane da se što pre završi izrada projekata i potpiše komercijalni ugovor sa kineskom stranom.

Ona je navela da je važno da svi dogovoreni elementi budu u potpunosti usaglašeni sa srpskim propisima, kao i sa standardima Evropske unije u oblasti železničkog saobraćaja.

Mihajlović i Sjaotao su se, u zaključku zajedničke srpsko-kineske radne grupe, saglasili da kineski projektanti rade zajedno sa srpskim projektantskim kućama na finalizaciji idejnog projekta za deonicu Beograd–Stara Pazova.

Sjaotao je pohvalio napredak u realizaciji projekta ostvaren u prethodnom periodu, a posebno rad zajedničke kinesko-srpske radne grupe.

On je izrazio uverenje da će srpski i kineski projektanti raditi jedinstveno i efikasno, što će omogućiti da u kratkom roku bude pripremljen komercijalni ugovor za deonicu pruge na teritoriji Srbije.

U kineskoj delegaciji, pored predstavnika Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, bili su i predstavnici Kineskih železnica (China Railway International), Eksim banke Kine, kao i projektanti iz kineskih kompanija koji će raditi zajedno sa domaćim projektantskim firmama, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com