Siva ekonomija gorući problem izdavača

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa predstavnicima državnog i privatnih izdavača o zakonskim rešenjima u ovoj oblasti i problemima izazvanim sivom ekonomijom.

Šarčević

U saopštenju resornog ministarstva navodi se da su izdavači tom prilikom izneli zamerke na Zakon o udžbenicima, i predočili ministru da je neophodno menjati pojedine odredbe tog zakonskog rešenja.

Oni su istovremeno ukazali na to da je siva ekonomija i nelegalna prodaja novih udžbenika gorući problem koji ugrožava njihov rad, i izneli uverenje da će sa novim rukovodstvom Ministarstva uspostaviti bolju saradnju u cilju poboljšanja kvaliteta udžbenika.

Šarčević je najavio formiranje radnog tela, u čijem će radu učestvovati predstavnici stručnih udruženja, udruženja roditelja i izdavača, kao i predstavnici resornog ministarstva.

Sastanku su prisustvovali posebni savetnik ministra Dragana Milovanović, direktor izdavačkog sektora Milorad Marjanović, direktor prodaje i marketinga u „Zavodu za udžbenike“ Ana Vraneš, predstavnik „Kreativnog centra“ Ljiljana Marinković i predstavnik izdavačke kuće „Gerundijum“ Siniša Ješić.

Takođe, bili su prisutni i predstavnik izdavačkog preduzeća „Matematiskop“ Nada Stojanović, predstavnik izdavačke kuće „Klet“ Gordana Knežević-Orlić, predstavnik izdavačke kuće „Eduka“ Nataša Filipović i predstavnik izdavačke kuće „Novi Logos“ Nebojša Orlić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com