Ruskom tržištu približiti turističke potencijale Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja, povećanju obima robne razmene i saradnji u oblasti turizma.
srbija rusija
Ljajić je tokom susreta istakao da će, kada je u pitanju privlačenje inostranih turista, ruskom tržištu u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja.
On je ukazao na to da bi u tom cilju od velikog značaja bilo učešće Rusije na Sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan u februaru naredne godine, budući da ta zemlja do sada nije nastupala na pomenutoj manifestaciji.
Čepurin je izvestio Ljajića o tome da će ruska strana, u saradnji sa partnerima, do početka oktobra pripremiti nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koju čine Ruska Federacija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, kada bi mogli da započnu pregovori o njegovom zaključenju.
Ljajić i Čepurin su izrazili nadu da će u što skorijoj budućnosti taj sporazum biti i potpisan, što će rezultirati proširivanjem liste robe koja će se naći na režimu slobodne trgovine, ali i povećanjem tržišta za srpske izvoznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com