Todorić prepustio Agrokor ali i dalje upravlja Konzumom?

Španske sapunice bi im pozadivele! Drama oko najveće hrvatske kompanije, Agrokora, svakog dana se produbljava novim, senzacionalnim često i komičnim vestima. Najnovija stiže iz Konzuma, najvećeg hrvatskog maloprodajnog lanca, čiji je većinski vlasnik, naravno, Agrokor.

Iako je Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, „prepustio“ tu posrnulu kompaniju na upravljanje državi, on je i dalje u Nadzornom odboru Konzuma i to zahvaljujući manjinskom vlasniku, Agram Grupi. A ta kompanija je do vlasničkog udela u Konzumu došla putem „famoznih repo ugovora“, rekao je Ante Ramljak, privremeni upravnik Agrokora.

Na pitanje novinara da li ovo znači da Todorić „i dalje vuče konce u Konzumu“ Ramljak je odgovorio: „Procenite sami“, prenosi HRT.

Na današnjoj sednici Nadzornog odbora Konzuma trebalo je da dođe do ostavki aktuelnih članova, ali je Todorić, inače predsednik Nadzornog odbora, zahvaljujući Agram Grupi opstao. Nova sednica, poručio je Ramljak, biće održana za 15-ak dana, a do tada, dodao je Ramljak, se „mora videti šta i kako dalje sa restrukturiranjem kompanije“.

S druge strane, Todorić je u saopštenju medijima poručio kako je ponudio ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora Konzuma i da od kako je Agrokor prepustio državi na upravljanje „ni na koji način nije sudelovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju“. Todorić je u saopštenju dodao i da je definitivno podneo ostavku u Konzumu.

Pa, do novog Agrokor zapleta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com