Brezovica: Otvaranje hotela Molika 23. decembra

Direktor Ineks ski centra Brezovica Slađan Nikolčević izjavio je za Ekonomske Vesti da su radovi na hotelu Molika u završnoj fazi i da se očekuje da će biti gotovi između 20. i 23. decembra.

„Hoteli nisu još otvoreni, ali planiramo da između 20. i 23. decembra otvorimo hotel Molika. Tako da ćemo moći da primamo goste. Biće mesta za otprilike 150 gostiju. Očekujemo da će biti turista sa Kosova, uže Srbije, Makedonije i Albanije“, rekao je Nikolčević.

On je dodao da je put do Brezovice bezbedan i da ima autobuski prevoz iz Beograda svaki dan.

Savetnik gradonačelnika opštine Štrpce Ivica Tanasijević kazao je da hotel Narcis neće raditi ove sezone.

„Hotel Narcis nije u funkciji. On je radio par meseci, međutim više nije u funkciji zbog velikih troškova za grejanje, on se greje samo na električnu energiju. Tako da neće raditi ove zime. Što se hotela Molika tiče, on se trenutno renovira od sredstava koje je izdvojila Republika Srbija. Postoji i jedan privatan hotel, neki manji moteli i privatan smeštaj“, rekao je Tanasijević.

„Sezona počinje 19. decembra, ali sve zavisi od snega. Trenutno ga ima ali nedovoljno za skijanje, očekujemo veće padavine tokom vikenda“, kazao je Tanasijević i dodao da su dve žičare osposobljene i da očekuje da će biti turista kad počne sezona.

Predsednik udruženja „Ski Manijaci“ Goran Popović rekao je za Ekonomske Vesti da su skijališta na Brezovici, po njegovom mišljenju, možda i najbolja u Evropi.

Cena autobuske karte u jednom pravcu od Beograda do Brezovice (stanica Donja Bitinja) je 2380 dinara, autobus polazi svaki dan sa Autobuske stanice Beograd od 13:30.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com