Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF-a

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, a u kojoj su i predstavnici Ministarstva finansija, prisustvovaće prolećnom zasedanju MMF-a i grupacije Svetske banke u Vašingtonu.

mmf

Delegacija Srbije će tokom razgovora sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predstaviti dosadašnje rezultate u sprovođenju fiskalne konsolidacije u našoj zemlji.

Takođe, biće predočena i realizacija mera monetarne i finansijske politike u okviru dogovorenog ekonomskog programa, koji je podržan aktuelnim stend-baj aranžmanom.

U planu je i održavanje sastanaka sa predstavnicima grupacije Svetske banke u cilju razmatranja saradnje u vezi sa aktuelnim programom „Strateški okvir za partnerstvo za Republiku Srbiju“.

Pored toga, zasedanje će biti prilika za niz bilateralnih susreta predstavnika Srbije sa investitorima, agencijama za kreditni rejting, globalnim poslovnim bankama i međunarodnim finansijskim institucijama.

U okviru ovog zasedanja MMF-a i grupacije Svetske banke, koje se održava od 12. do 17. aprila, biće održani sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, savetodavnih organa ovih institucija, navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com