Država preuzima Politiku

Nakon što je Komisija za zaštitu konkurencije dovela u pitanje punovažnost kupoprodajnog ugovora za kompaniju Politika novine i magazini, između Ost holding GmbH-a iz Beča i East Media Group-e iz Moskve, državi su otvorena vrata da preuzme apsolutno vlasništvo nad tom medijskom kućom.

„Komisija je došla do saznanja koja osnovano upućuju na mogućnost da, prilikom prodaje udela od 50% u društvu Politika novine i magazini d.o.o, društvo Ost holding GmbH nije postupilo u skladu sa obavezama utvrđenim osnivačkim aktom društva Politike novine i magazini d.o.o. Naime, prikupljeni dokazi i izjave svedoka, upućuju na osnovanu pretpostavku da ponuda za otkup udela (pravo preče kupovine), nije dostavljena drugom članu društva, koji je u većinskom vlasništvu Republike Srbije“, navodi se u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije.

Komisija je ovaj slučaj proseldila Državnom pravobranilaštvu, koje ima zadatak da ispita punovažnost ugovora i odluči o eventualnom pokretanju spora.

Podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije je u ovom predmetu sa 143.500 evra kaznila East Media Group zbog nedostavljanja traženih podataka i dokumentacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com