Fijat od maja bez carine ide u Rusiju

Srpski „fijat 500 L“ od maja ide u Rusiju – bez carine, saznaju Večernje novosti.

fijat

Automobile iz kragujevačke fabrike bez graničnih taksi naša zemlja će moći da izveze i na tržište Evroazijske ekonomske unije, odnosno, osim Ruske Federacije, i na tržišta Belorusije i Kazahstana. S obzirom na to da je trgovina dvosmerna ulica, i vozila iz njihovih fabrika će u Srbiju stizati po istim uslovima. Pa se može očekivati i da će „lada“ na našem tržištu biti jeftinija za deset odsto.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin upoznao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića s pozitivnim pomakom u bescarinskom izvozu „Fijatovih“ vozila proizvedenih u Srbiji na tržište Evroazijske ekonomske unije. Čepurin je preneo informaciju da je pre dva dana prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine.

„To će omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju „fijata“ i po drugim tačkama uzajamne trgovine“, naglašava se u saopštenju Vlade Srbije.

Bescarinski izvoz „fijata 500 L“ u Rusiju svakako je vest koja je obradovala sve zaposlene u kompaniji „Fijat-Krajsler automobili Srbija“, ali zasada niko od čelnika kragujevačke fabrike nije hteo da da nikakvu izjavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com