Milion vožnji žičarom na Kopaoniku, cilj pet miliona

Skijaška sezona na Kopaoniku počela je pre nešto više od mesec dana, a već je ostvareno milion vožnji žičarom, saopštili su iz Skijališta Srbije.

„Prezadovoljni smo, jer nam skijaši i borderi poklanjaju poverenje i odaju priznanje za dobru organizaciju i odličnu pripremljenost staza. Rezultat je utoliko veći ako se ima u vidu da nam vremenski uslovi od početka sezone nimalo nisu išli na ruku. Ipak, specijalna mehanizacija i stručnost zaposlenih u Skijalištima, omogućili su da korisnici naših usluga i zaljubljenici u zimske sportove mogu da uživaju na stazama naših centara”, izjavio je v.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić, koji je milionitom korisniku žičare kao nagradu uručio kacigu.

On je dodao da je uz dva nova šestoseda na Krčmaru i Gvozdcu, značajno povećan kapacitet skijališta, čime je prolaz na žičarama rasterećeniji i dodao da je ovim instalacijama Kopaonik definitivno zaslužio epitet modernog ski centra.

“Nastavljamo da radimo punom parom i očekujemo da ćemo ove sezone ostvariti čak pet miliona vožnji i time premašiti prošlogodišnji rezultat”, kazao je Ljevnaić.

Trenutno је u ski centru u funkciji 31 staza na kojima ima preko 50 centimetara snega. Skijaše i bordere prevoze 22 žičare, a na usluzi su i adrenalinski sadržaji.

Danas je u okviru ski centra Kopaonik puštena u rad nova pokretna traka na Jarmu. Ova traka sa zaštitnom galerijom od vetra dužine je 70 metara i služiće za lakši prelaz skijaša od puta do ski lifta Jaram. Polaz nove pokretne trake nalazi se odmah pored regionalnog puta Brus – Kopaonik i skijaše, koji dolaze sa staze Karaman, prevoziće do početka ski lifta Jaram. Kapacitet trake je 1500 skijaša na čas, a maksimalna brzina 0.7 m/s.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com