Na borbu protiv siromaštva potrošene 42 milijarde dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, da je naša zemlja u prošloj godini za ovu namenu izdvojila približno 42 milijarde dinara.

vulin

Vulin je prilikom posete porodici Grbić iz Jagodine objasnio da se Srbija bori protiv siromaštva u granicama budžeta, pri čemu je pomenuta suma bila namenjena za razne vidove socijalnih davanja, novčane socijalne pomoći, tuđu negu i pomoć, dečje dodatke, smaštaj u ustanove socijalne zaštite i druge oblasti.

Prema njegovim rečima, u sepetmbru je novčanu socijalnu pomoć primilo 101.000 porodica, odnosno 251.000 korisnika, dok je 196.000 porodica primilo dečji dodatak, odnosno 396.000 dece.

U najskorije vreme biće donet i zakon o socijalnom preduzetništvu, zakon o viškovima hrane i zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, najavio je on i naglasio da pomoć mora bit pravedna i doći do onoga kome je potrebna.

Petočlana porodica Grbić je u sistemu socijalne zaštite, a u cilju humanijih i zdravijih uslova za život, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo joj je izgradnju kupatila i obnovu dela kuće.

Kupatilo i kuhinju opremila su preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „DES” d.o.o. iz Valjeva i „DES” d.o.o. iz Novog Sada.

Korisnici novčane socijalne pomoći su na ime socijalne uključenosti ofarbali dvorišna i ulazna vrata, kao i fasadu. Čišćenje kuće nakon radova obavili su radnici Gerontološkog centra Jagodina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com