Od 15. marta elektronske prijave M4 obrasca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će od 15. marta svi poslodavci moći da elektronskim putem popune i predaju obrazac M4, sa podacima o zaradama i stažu zaposlenih u prethodnoj godini.

Vulin

Vulin je na skupu „Elektronska prijava M4“ objasnio da će poslodavcima biti omogućeno da elektronski dostave ovu prijavu koja će se nalaziti na sajtu PIO fonda i neće biti potreban dolazak na šalter Fonda.

Prema njegovim rečima, na taj način se obezbeđuje efikasna, jednostavna i brza realizacija ove zakonske obaveze.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež naveo je da u Srbiji 204.000 pravnih lica i 233.000 preduzetnika imaju obavezu da podnose dokumentaciju za M4 obrazac, dok kroz filijale PIO Fonda prođe više od dva i po miliona obrazaca godišnje.

On je objasnio da će se modernizacijom sistema i elektronskim poslovanjem doći do velikih ušteda u budžetu, a krajnji cilj je pojednostavljenje administracije.

Prisutnima se obratila i direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović, koja je istakla da je ovaj fond spreman za nove usluge, koje će uštedeti mnogo vremena poslodavcima i preduzetnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com