Otvoren 21. međunarodni sajam hortikulture

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas prilikom otvaranja Međunarodnog sajma hortikulture „Beoplantfair“ da je osnovna vrednost ove manifestacije u tome što prikazuje celovitu ponudu proizvoda i opreme u toj oblasti.

hortikultura

Bogosavljević-Bošković je naglasila da je to istovremeno i prilika da se predstave proizvođači iz čitave zemlje, ali i iz inostranstva, uz napomenu da je resorno ministarstvo pokrovitelj ove sajamske manifestacije.

Ona je ujedno izrazila zadovoljstvo time što se izložba meda i lekovitog bilja „Darovi prirode“ po osamnaesti put održava u okviru Sajma hortikulture, tako da posetioci imaju mogućnost da na jednom mestu vide sve ono najlepše što priroda nudi.

Bogosavljević-Bošković je podvukla da je dokaz uspešnosti i činjenica da su se u ovu manifestaciju uključili i proizvođači baštenskih i parkovskih mašina, a po prvi put ove godine i proizvođači komunalnih mašina i komunalne opreme.

Možda je upravo ovaj sajam prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira i pronađu svoje mesto na tržištu, kao i da u nekoj od narednih godina dobiju šansu da se pojave i na inostranom tržištu, istakla je ona.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo će uvek sa zadovoljstvom podržavati i pomagati manifestacije ovakvog tipa, koje promovišu domaće poljoprivredne proizvode.

Tokom održavanja sajma posetioci će moći da prisustvuju i velikim tematskim izložbama, kao što su 19. izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i 4. izložba baštenskih i parkovskih mašina „Motoplantekspo“.

Na otvorenom prostoru Beogradskog sajma okupilo se više od 100 izlagača i drugih učesnika iz zemlje i inostranstva.

Reč je o pojedincima, udruženjima, zemljoradničkim zadrugama, privrednim organizacijama, čak i multinacionalnim kompanijama, i to iz raznih oblasti hortikulture.

U pitanju je uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnja sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina i pejzažna arhitektura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com