Potpisivanje nacrta ugovora sa Esmarkom sledeće nedelje

Ministar finansijaVlade Republike Srbije Dušan Vujović ocenio je danas da će pregovori sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare Smederevo biti uspešno završeni i najavio da će nacrt kupoprodajnog ugovora biti potpisan početkom nedelje.

Vujović je na konferenciji za medije ukazao na to da su pregovori koji se vode sa tom kompanijom teški jer je potrebno da obe strane prilagode kupoprodajne uslove svojim očekivanjima.

Prema njegovim rečima, nakon potpisivanja nacrta ugovora u narednih nekoliko dana Vlada Srbije bi trebalo da odobri taj dokument, a zatim da Esmark dostavi tražene bankarske garancije.

Vujović je kazao da se razgovara o 30 elemenata koji su vaćni za ugovor, a odnose se na obaveze obe strane koje će garantovati nastavak proizvodnje i zaposlenost u Železari.

Takođe, kako je dodao, potrebno je proceniti zalihe, vrednost opreme, rezervnih delova i plan koji Esmark predlaže za nastavak proizvodnje.

Ministar je preneo i da je vaćno da se zadovolje zahtevi EU koji se odnose na zabranu državne pomoći i plan restrukturiranju Železare.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com