Predmet u slučaju PK Zlatibor na ponovnom postupku

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Radna grupa koja je formirana rešenjem potpredsednika Vlade i ministra Zorane Mihajlović, u postupku utvrđivanja činjenica u slučaju Poljoprivrednog kombinata Zlatibor došla do novih saznanja i činjenica u ovom postupku.

mihajlović

Ispitujući sva rešenja koja su doneta u postupku, u svetlu novih činjenica i dosadašnje prakse drugostepenog organa, Radna grupa je ocenila da je potrebno vratiti ceo predmet na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu.

Analizom i utvrđivanjem činjeničnog stanja pri donošenju drugostepenog rešenja utvrđeno je da ima sumnje na postojanje krivične odgovornosti na osnovu koje će, po podnošenju krivične prijave ovog ministarstva, pravosudni organi moći da postupaju.

Radna grupa je izvršila kompletnu analizu predmeta PK Zlatibor i utvrdila da u postupku nije učinjena šteta po državnu svojinu, niti da će postupanjem ministarstva biti ugrožen javni interes.

Sa svakim novim saznanjem u ovom postupku ministarstvo je bez zadržavanja izlazilo u javnost da bi zaštitilo javni interes.

Ministarstvo će intenzivirati nadzor nad radom službi Republičkog geodetskog zavoda – katastra, u svim lokalnim samoupravama i o svim saznanjima do kojih dođe obaveštavati javnost i postupati u skladu sa zakonom i javnim interesom, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije pozvala je u utorak premijera Aleksandra Vučića da smeni ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, jer je, kako tvrde, donela nezakonito rešenje kojim se privatnoj firmi utvrđuje pravo vlasništva nad 2.200 hektara najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta i tako oštetila državu za oko 4 milijarde evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com