Radulović poziva na proteste protiv „Tenisovog zakona“

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pozvao je građane da se pridruže protestu poljoprivrednika protiv izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Protest će se održati u četvrtak, 24. 12., u 11 sati, u Kosovskoj ulici ispod Skupštine Srbije.

dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podržava protest poljoprivrednika protiv štetnog “Tenisovog zakona”. Pozivamo sve građane da se sutra, četvrtak 24.12, u 11:00 sati, u Kosovskoj ulici, ispod Skupštine Republike Srbije, pridruže protestu poljoprivrednika.

Poslušna skupštinska većina namerava da izglasa izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje će omogućiti premijeru da 30% državnog zemljišta u Vojvodini, direktnom pogodbom, tajnim ugovorima i ispod cene da velikim stranim korporacijama i naša porodična gazdinstva pretvori u jeftinu, najamnu radnu snagu.

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu zovemo “Tenisovim zakonom” zato što je poznato da nemački “Tenis” treba da dobije 15.000 hektara najbolje banatske zemlje direktnom pogodbom, ispod cene, tajnim ugovorom i da onda još povrh toga dobije subvencije po svakom zaposlenom. Umesto da razvijamo naša porodična, poljoprivredna gazdinstva, Vlada pretvara naše poljoprivrednike u jeftinu, najamnu, radnu snagu.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” je 20. decembra pozvao sve poljoprivrednike, njihova udruženja, sve relevantne političke organizacije koje ne koketiraju sa premijerom i sve građane na protestnu šetnju protiv “Tenisovog zakona”. Druge političke organizacije su prihvatile da sa nama organizjuju protest protiv “Tenisovog zakona”, ali bez drugih stranaka zbog ideoloških razlika. Ukratko, svi hoće sa nama, ali neće jedni sa drugima.

Poljoprivrednici su na kraju odlučili da.se obrate vojvođanskoj vladi i skupštini. Pokret “Dosta je bilo” je odlučio da poštuje tu odluku poljoprivrednika i da otkaže svoju organizaciju protesta. Pokret će se pridružiti svakom protestu na koji nas poljoprivrednici pozovu, bez obzira na to ko je još u organizaciji. Za ovako važna društvena pitanja nema mesta za uske političke interese. Pozivamo sve građane da podrže poljoprivrednike i da im se pridruže na sutrašnjem protestu u 11:00 sati u Kosovskoj ulici, kod Skupštine Srbije.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com