Vidljivi rezultati borbe protiv sive ekonomije

Direktor Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Bojan Jocić izjavio je danas da će broj radnika koji su iz sive zone prešli u legalne tokove biti pokazatelj rezultata mera preduzetih u borbi protiv sive ekonomije.
inspekcija
Jocić je, učestvujući na Nacionalnoj konferenciji o sivoj ekonomiji „Suzbijanje sive ekonomije i jačanje konkurentnosti Srbije“, istakao da je u prvih 11 meseci ove godine obavljeno 55.000 inspekcijskih nadzora, što je za 14 odsto više nego prethodne godine.
On je naveo da je 15.000 osoba zatečeno da rade na crno i da je veliki broj njih preveden u legalne tokove, odnosno da je taj broj dostigao i 11.000.
Prema njegovim rečima, u narednom periodu pažnja će biti posvećena i efikasnijem radu inspekcija na terenu.
Jocić je ukazao na to da je Inspekcija rada evidentirala 319 neregistrovanih privrednih subjekata, a cilj je da se podstakne razvoj zdravog dela privrede.
On je naveo da trenutna stopa nezaposlenosti u Srbiji iznosi 16,7 odsto, i da je sada na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 717.324 lica, što je manje za 4.158 u odnosu na prethodni mesec.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com