Radulović: Rukovodstvo RTB Bor ucenjuje i zastrašuje radnike

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je danas menadžment RTB Bora da je zapretio svim radnicima da će kompanija otići u bankrot ukoliko nastave da se bune i osporavaju UPPR i ukoliko ne podrže sadašnje „nesposobno rukovodstvo“.

Kako tvrde u pokretu Dosta je bilo, suština UPPR-a je da se prevare poverioci i više od 600 radnika, da se sakriju odgovorni za dosadašnje dugove i da se nastavi neznalačko i katastrofalno rukovođenje rudnikom, topionicom i povezanim preduzećima.

Menadžeri RTB Bora, koji su kompaniju sa svim povezanim preduzećima uvukli u gubitke veće od milijardu evra, godinama zavaravali radnike da će im isplatiti dugovanja za penzijsko, socijalno i invalidsko osiguranje, doveli bivše zaposlene u nehumanu situaciju da se preko suda bore za ono što su zaradili, preko fabričkog glasila „Kolektiv“ obmanjuju radnike da će im ovog puta isplatiti dugovanja i da će ubuduće biti bolje, navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Rukovodstvo u današnjem pismu radnicima iznosi neistine da će zahvaljujući UPPR-u biti rešena dugovanja invalidima druge i treće kategorije. U dokumentu koji je pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ otkrio javnosti, a koji je direktor Blagoje Spaskovski i njegova ekipa krila, nema ni pomena rešenju. Naprotiv, direktor Spaskovski predviđa da se dugovanja radnicima vrate samo u iznosu od deset odsto i to na osam godina, sa grejs periodom od godinu dana, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com