Radulović: Ukinućemo „Tenisov zakon“

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je danas da se oštro protivi nameri premijera Aleksandra Vučića da preda desetine hiljada hektara najplodinje vojvođanske zemlje nemačkoj firmi „Tenis“.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nemačka kompanija za proizvodnju mesa “Tenis” dobrodošla je u Srbiju, ali samo kao kompanija koja će svojim novcem, a ne subvencijama i novcem naših poreskih obveznika, razvijati biznis u Srbiji.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović najoštrije se protivi nameri Aleksandra Vučića da, u direktnom dogovoru sa nemačkim biznismenom, preda desetine hiljada hektara najplodnije vojvođanske zemlje stranoj kompaniji, a da istovremeno domaći poljoprivrednici ne mogu da dođu do zemlje. Umesto da budu svoji na svom, budućnost koju je našim poljoprivrednicima namerio Vučić je očigledno budućnost jeftine najamne radne snage.

Politika Aleksandra Vučića svodi se na to da koruptivnim ugovorima sa stranim biznismenima, u tajnosti, sklapa poslove koji najdirektnije urušavaju domaću proizvodnju i uništavaju domaća preduzeća.

Vučić uz pomoć novca poreskih obveznika Srbije dovodi nelojalnu konkurenciju koju preko kontrolisanih medija predstavlja kao strane spasioce. Domaći paori su više nego sposobni da sami uzgajaju životinje i obrađuju svoju zemlju, pogotovo ako ih država ne bude spoticala na svakom koraku. Domaću zemlju treba da obrađuju domaća poljoprivredna gazdinstva

Pokret će, kad dođe na vlast, ukinuti štetan “Tenisov Zakon o poljoprivrednom zemljištu” koji omogućava korupciju i davanje plodne zemlje stranim biznismenima ispod cene i na dug vremenski period. Ukinućemo sve subvencije stranim i domaćim kompanijama, jer je za sve najbolje utvrditi zdrave uslove poslovanja i razvoja na tržištu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com