Radulović: Vučiću, ne pravi se nevešt nego objavi biografije

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pozvao je premijera Srbije Aleksandra Vučića da se ne pravi „nevešt“ nego da, kako je to odlučio Upravni sud, objavi biografiju Bratislava Gašića, kao i biografije još 159 državnih službenika.

radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić napravio se danas u Beloj Palanci nevešt i na pitanje novinarke N1 TV da li će biti objavljena biografija odlazećeg ministra Bratislava Gašića, kako je to odlučio Upravni sud, premijer je rekao da ne razume pitanje.

„Gašićeva biografija… Ja vas ne razumem. Ja imam beskrajno strpljenje i odgovaram na sva vaša pitanja, ali moram da vam kažem ne razumem vaša pitanja…“, rekao je Vučić.

Javno podsećamo premijera, mada smo uvereni da ga pamćenje dobro služi, da njegov generalni sekretar krije ne samo Gašićevu, nego još 159 poslovnih biografija značajnih funkcionera, direktora i predsednika i članova nadzornih i upravnih odbora javnih i državnih preduzeća. Informacije o tome zašto je Vlada postavila Gašića za predsednika Upravnog odbora Srbijagasa u martu 2013. godine i da li su njegove poslovne sposobnosti “zaslužne” za neto gubitak od 393 miliona evra u 2014. godini, javnost ima pravo da zna.

Zašto se Vlada plaši da javno objavi kojim znanjem i iskustvom raspolažu funkcioneri koji upravljaju stotinama milijardi godišnje u Fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje ili Nacionalnoj službi za zapošljavanje?

Da li je dovoljno biti Vučićev kum pa rukovoditi energetskim sektorom Srbije, bez minimalnih kvalifikacija? Tražimo i biografije članova NO Galenika AD da bismo utvrdili da li je Vlada prilikom odlučivanja o članovima znala da je kandidatkinja iz SNS minulo radno iskustvo stekla kao prodavačica u butiku tekstilne robe. Da li je za izbor na mesto predsednika Nadzornog odbora Pošte Srbije kriterijum biti supruga ministra ili za člana Nadzornog odbora Službeni glasnik biti sestra narodne poslanice? Da li su fotelje u Srbijašumama, Putevima Srbije i Emisionoj tehnici i vezama rezervisane samo za poslanike vladajuće koalicije, a članstvo u Upravnom odboru Agencije za privatizaciju za vlasnika kafane?

Poimence smo zatražili podatke za rukovodioce u javnom sektoru i predstavnike države u sledećim preduzećima, organizacijama i institucijama : Srbijagas, Elektromreža Srbije, Transnafta, Srbijašume, Srbijavode, Zavod za udžbenike, Beograd na vodi, Putevi Srbije, Pošte Srbije, JP za skloništa, Skijališta Srbije, Jugoimport SDPR, Nacionalna služba za zapošljavanje, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost, Fond PIO, Odbor urednika pravno-informacionog sistema RS, ministarstva odbrane i regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Emisiona tehnika i veze, Aerodrom Nikola Tesla, Galenika ad, Turistička organizacija Srbije, Skupština društva Al Ravafed, Savet Akcionarskog fonda, Agencija za privatizaciju, Agencija za privredne registre, domovi učenika « Jelica Milovanović » i srednje PTT škole, Klinički centar Srbije, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Građevinska direkcija Srbije, Industrija za preradu Majdanpek, Skupština RTB Bor, Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade RS i Koridori Srbije.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com