Ranđelović: Stanovi nisu u fokusu interesa udruženja potrošača

Potpredsednik Nacionale organizacije potrošača Srbije Novica Ranđelović izjavio je za Ekonomske Vesti da se udruženja potrošača ne bave dovoljno zaštitom kupaca stanova. On je preporučio kupcima da angažuju stručno lice koje će proveriti kvalitet nekretnine pre nego što je kupe.

„Kupci sami ne mogu da budu sigurni da kupuju isparavan stan. Preporučuje se da kod kupvine stanova obavezno angažuju stručno lice koje će proveriti kvalitet zgrade i reći im da li ima i koliki stepen zaštite, da ne bi kupovali mačku u džaku. Organizacije potrošača se, moram reći, ne bave dovoljno tom vrstom zaštite, to je u nekom drugom ili trećem koncentričnom krugu. Mi smo fokusirani na hranu, odeću, obuću, komunalne usluge itd. A, ovo je već jedan drugi svet gde sektor zaštite nije dovoljno razvijen. Trebalo bi da se pomeri fokus interesovanja svih, pa i udruženja potrošača, na taj problem“, rekao je Ranđelović.

On je dodao da kvalitet izgrađenih objekata zavisi od svesti investitora, kao i nadzornih organa i inspekcijskih službi koji bi trebalo da budu „dežurni stražari“ u ime kupaca i tako ih zaštite.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com