Sertić: Ne verujem da će Srpska fabrika stakla platiti račune

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da nije optimista što se tiče situacije u Srpskoj fabrici stakla i da ne veruje da će ona platiti svoj dug za struju, preneli su beogradski mediji.

sertić

„Slušajući informacije koje dobijam, nisam optimista i ne verujem da će Srpska fabrika stakla uspeti da plati svoj dug“, rekao je Sertić.

Napominjući da je na jednom transparentu radnika pisalo „Ne damo našu fabriku“, Sertić ja naglasio da to više nije njihova fabrika. „Ta fabrika ima vlasnika, nema više društvenog kapitala i mora da se zna ime i prezime, ili je privatno ili je državno vlasništvo“.

Ministar je kazao da je Elektroprivreda upozorila na vreme rukovodstvo Srpske fabrike stakla šta će se desiti u narednom periodu ako se dug za struju ne plati. „Ovo je opet apel na rukovodstvo da se uozbilji i da počne ozbiljno da razgovara sa državom, jer država više neće da popušta“, ističe Sertić.

Nedopustiv je pokušaj da se poslovanje rukovodstva Srpske fabrike stakla prebaci na državu, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

On je rekao da je to „nešto što savremeno ekonomsko tržište ne može da podrazumeva, jer mora da se zna ko šta radi i šta je čiji deo posla“.

Kada se uđe u ozbiljne reforme, mora da postoji i ozbiljna socijalna politika, ali postoje preduzeća koja su nevoljna i nespremna za poslovanje i koja su pokušala da vrate model rada u kojem će u dogovoru s radnicima da naprave štrajkove, pa da potom država uskoči i pomogne, kazao je ministar, dodajući da to više neće moći.

Podsetimo, Srpska fabrika stakla duguje 1,868 milijardi dinara za isporučeni gas i 250 miliona dinara za struju.

Kada je EPS obavestio Srpsku fabriku stakla o tome da će, zbog nagomilanih dugova, prestati da joj isporučuje struju menadžment fabrike je upozorio da bi isključenje struje moglo da izazove ekološku katastrofu. A, ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić optužio je menadžment fabrike da manipuliše okolnostimat kako bi izdejstvovali otpis dela duga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com