Slučaj Politika: „Poz. Raja Rodić“

Informacija da je Adria Media Group (AMG), kompanija najpoznatija po izdavanju tabloida Kurir, došla na korak od većinskog udela u dnevnom listu Politika, u svoj netabloidnoj ozbiljnosti te reči, šokirala je Srbiju. Nije se dugo čekalo na odgovor. Politika je u tekstu „Kurir ponovo pokušava da kupi Politiku“ navela kako je Adria Media Group kupila samo potraživanja WAZ-a, bivšeg suvlasnika Politike, zbog kojih kompanija Politika novine i magazini vodi sudski sport pred sudom u Esenu sa bivšim nemačkim suvlasnicima.

Ljiljana Smajlović

I, u svoj tabloidnoj atmosferi u Srbiji, taj slučaj je nastavljen. Sada je glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika, Ljiljana Smajlović, čitaocima „dragulja srpskog novinarstva“ podelila SMS poruku koju je dobila od Raje Rodića, osnivača Kurira. Poruku prenosimo u celosti, kako je prenesena i u kolumni Smajlovićeve: „Dobrojutro, Ljiljo, što širiš dezinformacije kad se istina nemože sakriti neistinitim i lažnim informisanjem javnosti. Poz. Raja Rodić“.

„Pretpostavljam da je Rodića, nedavno osuđenog na dve godine zatvora i šest godina zabrane obavljanja svih dužnosti vezanih za raspolaganje, upravljanje i korišćenje tuđom imovinom, naljutila naša jučerašnja naslovna strana (Kurir ponovo pokušava da kupi Politiku) toliko da mi se obratio u maniru beogradskog tabloid. Nije lepo rugati se, ali Rodićeva poruka glavnoj urednici Politike možda najbolje ilustruje jaz koji postoji između profesionalnih, pristojnih medija – i onih drugih. To su različiti svetovi“, istakla je Smajlovićeva u kolumni naslovljenoj sa „List pristojne Srbije„.

Ljiljana Smajlović, koja je ujedno i predsednica Udruženja novinara Srbije, dodala je da Republika Srbija postavlja polovinu članova uprave Politike što „automatski znači da javnost ima pravo da zna sve što je u vezi s Politikom, jednom od poslednjih ustanova koje su Srbiji ostale iz davnina“.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com