Socijalno-ekonomski savet nije utvrdio minimalnu cenu rada

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije nije na današnjoj sednici usaglasio dogovor o visini minimalne cene rada po radnom času za 2016. godinu, iako rok za to ističe sutra.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković objasnio je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da odluka o utvrđivanju minimalne cene rada nije doneta zbog različitih stavova članova Saveta, odnosno sindikata i poslodavaca.

Atanacković je istakao da su predstavnici sindikati tražili da se cena rada po radnom času sa sadašnjih 121 dinar poveća na 143,5 dinara, dok predstavnici poslodavaca smatraju da ona ne bi trebalo da se menja, budući da se u privredi još nisu stekli uslovi za to.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da su predstavnici Vlade i resornog ministarstva smatrali da u ovom trenutku nema mogućnosti da se prevali još jedan teret na leđa privatnih poslodavaca, odnosno da se nisu stekli uslovi za to da se cena rada poveća.

Takođe, Vulin je naveo da će Vlada Srbije konačnu odluku o tome doneti sutra, kada ističe rok za utvrđivanje minimalne cene rada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com