Stara planina: Snega nema, biće do otvaranja sezone

Otvaranje sezone skijanja na Staroj planini počinje 12. decembra, a predsednik udruženja „Ski Manijaci“ Goran Popović rekao je za Ekonomske Vesti da su uslovu u hoteli Falkensteiner odlični ali da na Staroj planini ima mali broj staza.

„Stara planina ima dobar hotel – Falkensteiner. Kojem se ne može mnogo zameriti, blizu je staze, nema mnogo napora da se do nje dođe, infrastrukturno je idealno rešeno. U privatnom smeštaju mogu isto da se nađu jako kvalitetni stanovi, od 10 do 15 evra po krevetu, što nije primereno našoj turističkoj ponudi, ali bože moj na Kopaoniku je to četri puta skuplje. Stara planina je, po mom skromnom mišljenju, skijalište za tri dana jer ima mali broj staza i mali broj kilometara“, rekao je Popović.

Direktor Turističkog udruženja Knajževca Boban Marković rekao je da snega trenutno nema, ali da očekuje da će ga biti do početka sezone.

„Popunjenost u hotelu Falkensteiner je odlična. Ima dosta i stranih gostiju, najviše iz Bugarske. Nisam upoznat sa popunjenošću u privatinm smeštajima, jer oni rade na crno. Snega trenutno nema, ali očekujemo da će ga biti do otvaranja sezone. Ako ne bude padavina koristićemo veštački sneg, a za njega je potrebno da temperatura padne na minus četiri. Prošle sezone smo imali 110 snežnih dana“, rekao je Marković.

On je dodao da su putevi do Stare planine dobri i da preporučuje turistima da idu automobilom.

Direktne autobuske linije od Beograda do Stare planine nema.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com