Otvaranje sezone na Kopaoniku: Sneg sutra ili do nedelje

Sutra se otvara skijaška sezona na Kopaoniku i Ekonomske Vesti će dati analizu najboljih skijaških mogućnosti u Srbiji.

„Snega na Kopaoniku nema. Pravili smo sneg prethodnih 10 dana, međutim pala je kiša i temperatura je u plusu. Za vikend se najvljuju padavine i pad temperature. A, za veštački sneg je neophodno da temperatura bude minus 3 stepena. Prošle godine je bilo 150 snežnih dana, najviše zahvaljujući veštačkom snegu, malo je bilo padavina“, rekla je za Ekonomske Vesti Ana Jovanović portparol Skijališta Srbije.

Pri pravljenju analize ovogodišnjih skijaških mogućnosti u Srbiji Ekonomskim Vestima mnogo je pomoglo udruženje ljubitelja skijanja „Ski Manijaci“.

„Kopaonik je onakav kakav jeste. Dosta se u njega uložilo, malo su proširili staze. Gvozdac je proširen, koji je jako interesantan pasioniranim skijašima. Radi se i Krčmar, ali ne znam da li će biti završen do početka ove sezone. Sad, da li će biti prirodnog ili veštačkog snega, to zavisi samo od neba a ne od tih ljudi koji tamo rade“, rekao je predsednik udruženja „Ski Manijaci“ Goran Popović.

Ana Jovanović je kazala da su radovi na žičarama Krčmar i Gvozdac u završnoj fazi i da će biti gotovi do kraja godine.

Nikola Avram iz Grand hotela na Kopaoniku kaže da su smeštajni kapaciteti za otvaranje sezone (od 4. do 7. decembra) odlično popunjeni. Prema njegovim rečima 80 odsto turista je iz Srbije, a 20 odsto iz inostranstva, uglavnom iz Crne Gore i Rusije.

Cena povratne karte do Kopaonika sa Autobuske stanice Beograd je 2755 dinara, a autobusi kreću tri puta dnevno, dva u sedam ujutru i jedan u 12, u podne. A, na autobuskoj stanici Lasta autobusi za Kopaonik počeće da saobraćaju 25. decembra, a povratna karta će koštati 2000 dinara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com