Vlada odlučna da oživi industrijsku proizvodnju u Priboju

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković otvorio je danas 2,6 kilometara puta ka slobodnoj zoni u Priboju i obišao nekadašnju halu FAP-a u kojoj od juna počinje da radi pogon kompanije „Refisa“ iz Španije.

Selaković

Selaković je tom prilikom istakao da je Vlada uložila velike napore, energiju i sredstva da u opštini Priboj, koja je nekada bila centar automobilske industrije, oživi privredu, otvori nova radna mesta i sačuva ovaj kraj od odliva kvalitetnih ljudi.

Samo za oživljavanje slobodne zone u Priboju, Vlada je napravila magistralni put dužine 2,6 kilometara, u vrednosti od 53 miliona dinara, naveo je on i uputio čestitke Ministarstvu građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture što je od novembra do danas uspelo da završi tu deonicu puta.

Ministar je napomenuo da španska kompanija „Refisa“ razmišlja o proširenju svojih kapaciteta u Priboju, ističući da će Vlada i lokalna samouprava učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi doveli i druge ozbiljne investitore.

On je rekao da je planirano da u naredne dve godine u direktnoj industrijskoj zoni opštine Priboj bude zaposleno novih 350 radnika, uz ocenu da bi nove investicije trebalo da zadrže mlade ljude.

Prema njegovim rečima, razvoj Priboja je važan i za Prijepolje, Novu Varoš, ali i za Rudo u Republici Srpskoj.

Španska kompanija „Refisa“ zakupila je halu na 10 godina i obavezala se da ove i sledeće godine zaposli 100 ljudi, od kojih je prvih 20 već na obuci u Španiji.

U pogonu španske kompanije u Priboju od jula će se izrađivati poliesterski elementi za železnice, maske i enterijer za vozove, a svi proizvodi su namenjeni španskom tržištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com