Za bolji privredni ambijent u opštinama milijardu dinara

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će sa milijardu dinara sufinansirati izgradnju i opremanje industrijskih i poslovnih zona u lokalnim samoupravama, koje će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora.

Ministarstvo privrede

Ministarstvo će, u okviru Programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno“ i Programa za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija, sufinansirati i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekata zdravstvene i socijalne zaštite i građevina od kulturno-istorijskog značaja.

U skladu sa tim, Ministarstvo je uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru pomenutih programa, a rok za prijavu je 23. februar.

Projekti će biti sufinansirani u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program „Gradimo zajedno“ i 60 odsto vrednosti projekta za Program podrške unapređenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Zainteresovane lokalne samouprave mogu na internet prezentaciji Ministarstva naći detaljnije informacije o programima, uslovima javnih poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com