Za obnovu puteva u Srbiji 400 miliona evra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas početak rehabilitacije i podizanja bezbednosti puteva u Srbiji, za šta će biti opredeljeno 400 miliona evra.

Mihajlović je, po završetku konferencije o projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, precizirala da će u naredne četiri godine biti rehabilitovano približno 1.100 kilomatara puteva, od čega u ovoj godini više od 260 kilometara.

Prvi projekat rehabilitacije počeće već sledeće nedelje, napomenula je ona i ukazala na to da je čitav projekat vredan više od 400 miliona evra.

Država će, kako je navela, obezbediti 113 miliona evra, dok je za ostatak novca Vlada Srbije dala garanciju za zajam od Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

U prvom javnom pozivu posao su dobila domaća preduzeća, predočila je Mihajlović i pozvala sve izvođače koji će obavljati poslove u ovoj, prvoj, godini projekta, da poštuju rokove, ali i kvalitet, jer neće biti dozvoljeno da radovi kasne.

Prema njenim rečima, JP „Putevi Srbije“, koje je nosilac posla, naplaćivaće kaznene penale za kašnjenje izvođačima radova, koji će i projektovati i graditi puteve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com