Zatvoren nelegalni dom za stare u Smederevu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas zatvaranju Doma za stare Mila u Smederevu, koji je radio bez licence.

vulin

Vulin je istakao da je ovo sedmi dom koji je zatvoren od početka godine, i poručio da će borba protiv nelegalnih domova biti nastavljena.

Dom su zatvorili pripadnici policije i inspekcije socijalne zaštite, a nadležna inspekcija je utvrdila da taj dom, u kome je zatečeno 17 korisnika, već oko godinu dana radi bez potrebne dokumentacije, zbog čega će protiv vlasnika biti podnete prekršajne i krivične prijave.

Vulin je naglasio da je ovaj dom radio bez ijednog papira, da korisnici nisu imali adekvatnu zdravstvenu negu, a radnici nisu bili prijavljeni, i dodao da će, pored prekršajnih i krivičnih prijava, biti podnete i prijave za protivpravno lišavanje slobode.

Ministar je ponovio apel građanima da svoje roditelje i rođake nikada ne ostavljaju u domovima koji nemaju licencu i u kojima oni nemaju odgovarajuću negu.

Jedino rešenje u borbi protiv nelegalnih domova jeste poštovanje zakona i da svi domovi imaju licencu, a oni koji nemaju treba da znaju da će inspekcija pre ili kasnije doći do njih, poručio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com