Ekonomske Vesti u Dohi: A onda su otkrili naftu…

Kada kažemo Katar, šta pomislite? Prve asocijacije su, verovatno, nafta, novac i luksuz. Ali, da li je i zaista tako na terenu?

Za Dohu, nakon kratke posete ekipe portala Ekonomske Vesti, možemo reći – i ne baš.

screenshot_2016-11-20-14-02-50-1

I više je nego očigledno da je taj grad relativno skoro „otkrio naftu“ i sve njene blagodeti, odnosno blagodeti milijardi dolara koje su od te nafte zaradili. Sam grad nema neku suštinu, skoro pa uopšte. I dalje je jasno da se radi o pustinji u kojoj su nikli glomazni i ponekad ekstravaganti neboderi.

A između njih – ništa!

screenshot_2016-11-20-14-01-21-1

Stanovnici Dohe večeri provode na jednom običnom šetalištu uz more, na kojem najviše pažnje privlače Muzej islamske umetnosti i nešto starija ali interesantna piramidalna zgrada hotela Šeraton. Stariji donose stolice i stolove na rasklapanje, dobre delove trpezarija i uz čaj bistre o nafti, valjda, dok su mlađi na klupicama ili travi i pogled im se završava na njihovim pametnim telefonima.

screenshot_2016-11-20-14-02-03-1

Iako dobar deo stanovništva Dohe, koja ima nešto manje od milion žitelja, čine stranci, lokalci i dalje veoma upadljivo gledaju u „očigledne“ strance.

Što se cena tiče uspeli smo da otkrijemo da taksi, a ima ih svuda, od centra do Međunarodnog aerodroma Hamada košta nešto manje od 15 evra, espreso se u kafićima u šoping molovima može naći za oko 3 evra, dok MekDonalds, sigurna luka svakog putnika, košta nešto više, ali zanemarljivo, nego u Beogradu.

U svakom slučaju – ne preporučujemo za bilo šta sem za transfer do neke afričke države. A o tome uskoro više…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com