Diskrecija više nije zagarantovana: Hakovan sajt za neverne

Ashley Madison, sajt sa sloganom „Život je kratak. Imajte aferu“, hakovan je i podaci oko 37 miliona korisnika tog sajta su kompromitovani!

Ashley Madison

Prvo da objasnimo, Ashley Madison je nešto poput sajta za upoznavanje. Ono što ovaj sajt razlikuje od drugih u tom biznisu je što je namenjen onima koji su u braku ili vezi. Dakle, sajt za prevaru. Diskretnu, naravno, hvali se taj sajt. Međutim, diskrecija više nije zagarantovana. Sada se garantuje samo panika za oko 37 miliona nevernih.

AVID LIFE media Inc, kompanija koja upravlja ovim sajtom je potvrdila da je došlo do hakerskog napada i da trenutno istražuju da li je došlo do krađe podataka njihovih korisnika.

Međutim, blog KrebsOnSecurity tvrdi da je prilikom hakerskog napada ukradena velika količina podataka, među kojima i finansijski podaci korisnika.

Ovim napadom pohvalila se hakerska grupa Impact Team, koja je korisnicima Ashley Madison sajta poručila i da je usluga potpunog brisanja profila sa ovog sajta, koja je naplaćivana 19 dolara, bila lažna.

“Korisnici skoro uvek plaćaju kreditnom karticom. Podaci o njihovim ‘kupovinama’ se ne brišu kao što je obećano…”, navodi se u saopštenju objavljenom na blogu KrebsOnSecurity.

Hakerska grupa je dodala i da zahteva potpuno uklanjanje Ashley Madison sajta sa Interneta ili će u etar pustiti sve podatke do kojih su došli.

Dakle, panika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com