DJB: Mihajlo Grupković (LDP) nezakonito sebi dodelio platu od 100.000

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je predsednika Skupštine opštine Vračar Mihajla Grupkovića da je nezakonito dodelio sebi platu od 100.000 dinara.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihajlo Grupković je samovoljno i nezakonito preuzeo ingerencije opštinske Komisije za propise, upravu i administrativno mandatna pitanja i sam sebi odredio platu od 100.000 dinara. Na Vračaru je, kao na Divljem zapadu, nakon sedam dana naprednjačke vlasti, uspostavljen “zakon Grupkovića”.

Iako, kao predsednik Skupštine Vračara, Grupković samo ima pravo da sazove konstitutivnu sednicu Komisije za propise, upravu i administrativno mandatna pitanja, on je uz poziv za sednicu za 1. juli predložio i odluke Komisije, uključujući i odluku o svojoj zaradi.

Kako predsednik skupštine Grupković nema pravo da predlaže odluke Komisije, niti da na bilo koji drugi način učestvuje u radu Komisije. Grupković, koji je sve odluke Komisije unapred doneo sam, nije čak ni član Komisije. Predsednik Skupštine GO Vračar Mihajlo Grupković prekoračio je granice svojih ovlašćenja i bez pravnog osnova predložio donošenje konkretnih odluka Komisije.

Grupković koji je „preletanjem“ i krađom mandata sa liste Vračar slobodno zaslužio visoku ocenu Belog Preletačevića za „umetnički dojam“, od starta je pokazao i kojim je metodama postao vičan u LDP. Da podsetimo, izabran je 24. juna glasovima SNS-SPS-DSS i još dva preletača iz Levice Srbije i Dveri. Posle ovakvog očiglednog i bahatog kršenja zakona iz koristoljublja Grupković više nema ni zakonsko ni moralno pravo da ostane na mestu predsednika Skupštine Vračara.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com