NBS: Ne kupujemo luksuzna vozila

Narodna banka Srbija objavila je da je u toku postpupak nabavke tri nova vozila niže srednje klase za potrebe Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca i tako demantovala pisanja pojedinih medija da kupuje luksuzna vozila.

fijat 500l

„Ističemo da tehničke specifikacije odgovaraju nižoj srednjoj klasi automobila sa standardnim paketom opreme, koje može da zadovolji, između ostalih, i domaći proizvođač automobila“, navodi se u saopštenju.

Tri automobila koja predstavljaju predmet nabavke (fijat 500l), neophodna su za nesmetan rad Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, čija su dotrajala vozila ekonomski neisplativija za održavanje od nabavke novih vozila, tvrdi NBS.

„Nabavka i unapređenje odgovarajuće opreme je standard u radu centralnih banaka, a samim tim i neophodnost i obaveza NBS, kao što joj je obaveza da te nabavke javno objavljuje, i ta njena obaveza ne bi smela da bude predmet zlonamernih interpretacija. Upravo u skladu sa merama štednje koje je uvela guverner Jorgovanka Tabaković, NBS samo obnavlja opremu neophodnu za nesmetan rad centralne banke u obavljanju njenih zakonski propisanih funkcija“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com