Potpisan ugovor o modernizaciji pruge Stara Pazova–Novi Sad

Vršilac dužnosti direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ Dušan Garibović i predsednik „RŽD internešenel“ Sergej Pavlov potpisali su danas u Vladi Srbije Aneks 3.1 osnovnog ugovora o ruskom kreditu za izgradnju pruge Stara Pazova–Novi Sad, u dužini od 40 kilometara.

pruga

Vrednost radova, koji će početi u prvom kvartalu 2017. godine, iznosi 338 miliona dolara, a planirana je modernizacija postojećeg i izgradnja drugog koloseka.

To je poslednja deonica za koju nije bio potpisan aneks ugovora o finansiranju sredstvima ruskog kredita, u ukupnom iznosu od 800 miliona dolara.

Deonica od Stare Pazove do Novog Sada deo je pruge Beograd–Budimpešta, na kojoj će putnički vozovi dostizati brzinu od 200 kilometara na čas.

Aneks predviđa izradu projektne dokumentacije, za kojom će uslediti izgradnja dva velika objekta – vijadukta u plavnom delu reke Dunav i tunela Čortonovci, izradu projekta za rekonstrukciju, modernizaciju i izgradnju dvokolosečne železničke pruge na deonici Stara Pazova–Novi Sad i izradu projekta za izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova (DCUS).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com