Na Sajmu u Moskvi učestvuje 39 kompanija iz Srbije

Na Medjunarodnom sajmu „Prodekspo 2015“ u Moskvi učestvovaće 39 kompanija poljoprivredno – prehrambenog sektora iz Srbije, saopšteno je u nedelju iz Privredne komore Srbije (PKS).

Proizvodni program od 9. do 13. februara na moskovskom sajmu predstaviće proizvodjači i preradjivači voća i povrća, mleka, suhomesnatih, konditorskih, pekarskih proizvoda, začina i sadnica.

„Organizovani nastup srpskih kompanija na sajmu `Prodekspo` jedna je od aktivnosti PKS na internacionalizaciji i predstavljanju izvoznih potencijala srpske privrede na tradicionalnim tržištima, kao što su rusko i tržište EU, ali i na novim destinacijama. Ovaj vid podrške i PKS i države posebno je važan malim i srednjim preduzećima“, ocenio je predsednik PKS Marko Čadež.

PKS u saopštenju prenosi da je Čadež naveo da je izvoz ključna reč za oporavak srpske ekonomije i privredni rast, a poljoprivreda, posebno prehrambena industrija, jedan od naših proizvodnih izvoznih aduta.

Svake godine na sajmu u Moskvi učestvuje više od 2.300 firmi iz gotovo 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Odlazak srpskih kompanija organizovali su PKS, Ministarstvo privrede i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com