Država protiv Miškovića: Eto nam ga!?

Biznismen Miroslav Mišković oslobodjen je pravosnažno od optužbi da je nelegalno izvlačio kapital iz putarskih preduzeća i tako u propast oterao već zaboravljenu Nibens grupu.

Sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić od ovog je spora svojevremeno napravio javni performans „država protiv Miškovića“ umesto da to bude „zakon i za Miškovića“.

Mada se u medjuvremenu ućutao, sadašnji predsednik Srbije je današnju oslobadjajuću presudu shvatio kao lični državnički poraz. U izjavi za Novosti, koju je preneo RTS, predsednik nam je svima odbrusio: „Evo vam tajkuni neka vam vode državu i neka pokradu sve što je stvoreno!“.

Kome se tačno predsednik obraća i znači li ova ogorčena rečenica ostavku ili samo mešanje izvršne vlasti u rad sudstva, razbistriće se kad svi akteri izadju iz stanja euforije. Ima ih koji veruju da je sve samo predstava za neupućeni narod.

Presuda je u svakom slučaju poučna za vlasti u susednoj državi Hrvatskoj koje mediji upućuju da u petak uhapse Miškovićevog hrvatskog sabrata Ivicu Todorića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com