Evropska komisija još bez odluke o Železari Smederevo

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je u ponedeljak da EU još razmatra zahtev Vlade Srbije da se odobri dodatni rok kako bi završila pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železere Smederevo.

„Evropska komisija je dobila dokumentaciju od Vlade Srbije prošle nedelje. Sada je na EK i komisiji za državnu pomoć da analizira tu dokumentaciju“, kazao je on agenciji Beta.

Devenport je naglasio da je to bitna stvar i da mu je drago što srpska vlada nastavlja pregovore sa Esmarkom.

„Veoma je bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dodje do uspešnog završetka tih pregovora u intreresu svih“, kazao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Pregovori predstavnika Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o dokapitalizaciji Železare Smederevo trebalo bi da budu nastavljeni večeras.

Pregovori s rukovodstvom Esmarka počeli su 27. januara, ali nisu okončani jer su ostale sporne garancije od 15 do 20 miliona dolara koje bi trebalo da obezbedi ta kompanija, kao potvrdu da će proizvodnja u Železari biti nastavljena posle privatizacije.

Od Esmarka je traženo i da najmanje tri godine ne smanjuje broj zaposlenih i da poveća proizvodnju Železare na 1,5 miliona tona.

Beta

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com