Nenajavljeno poskupljenje grejanja u Beogradu

Oko 300.000 beogradskih domaćinstava koji su priključeni na daljinsko grejanje sistema Beogradskih elektrana dobili su januarske račune za grejanje uvećane za 4,7 odsto bez prethodne najave, navodi u petak list Politika.

Kako se navodi u tom listu, od početka godine grejanje u glavnom gradu Srbije umesto dosadašnjih 113,96 dinara po kvadratnom metru košta 119,36 dinara.

Osim toga, povećana je i cena za korisnike potrošne tople vode, kojih ima više od 30.000.

Na računima Infostana kod te grupe potrošača nova cena tople vode iznosi 189,24 dinara po kubnom metru, umesto dosadašnjih 180,76.

Dodaje se da je, aktom gradonačelnika Beograda, od 1. januara promenjena i cena ekološke zaštite za stambeni prostor sa 0,84 na 0,87 para po kvadratu.

U Beogradskim elektranama za Politiku su rekli da su bili prinudjeni na poskupljenje iz više razloga, a posebno zbog toga što je cena prirodnog gasa, kao osnovnog energenta kojim se pokreću postrojenja, u prethodne dve godine uvećana 10,6 odsto.

Dodaje se da je nadzorni odbor Beogradskih elektrana zatražio saglasnost za poskupljenje od Skupštine grada i da je predlog podržao gradonačelnik Siniša Mali.

Beta

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com