Vučić: Da nam žalopojke više ne budu nacionalna odlika

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na sastanku sa studentima Fakulteta organizacionih nauka da su Srbiji potrebni znanje, energija i pobednički duh, kakvi su i njih doveli na pobednički tron na takmičenju u Kanadi.

Aleksandar Vučić

Vučić je, čestitajući na uspehu studentima FON-a koji su osvojili prvo mesto u Montrealu na prestižnom svetskom takmičenju „McGill management international case competition“ u rešavanju poslovne studije slučaja, pobedivši jedanaest najprestižnijih svetskih biznis univerziteta, rekao da će Vlada učiniti sve da podstakne preduzetnički duh, drugačiji pristup ljudi i opštu atmosferu, kako bi se sprečio odlazak mladih, obrazovanih ljudi.

Premijer je ponovio da u budućnosti mora više da se radi na znanju, na pozitivnom pristupu, stvaranju atmosfere i okolnosti koje pogoduju učenju, kreativnosti i radu, ali i istakao da u našoj zemlji nije lošije nego na drugim mestima.

Uz znanje možemo da pristignemo i prestignemo napredne zemlje, naglasio je on i dodao da je neophodno da pređemo sa društva koje jadikuje i odlazi iz svoje zemlje, na društvo koje će pozitivnije gledati u budućnost i više biti posvećeno radu.

Ono što ovde ponekad nedostaje jeste ta vrsta borbenosti i znanja kako da se uđe u određene poslove, ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima, odlazak građana nije sramota u otvorenom svetu, jer i iz bogatijih evropskih država mnogi odlaze za boljim uslovima, ali je, Srbiji neophodno da sačuva stanovništvo.

Građani takođe, kako je naglasio, moraju shvatiti da je završeno sa socijalističkim samoupravljanjem, sa čekanjem da nam neko drugi nešto reši i ponudi, i da je neophodno da se u Srbiji podstakne preduzetnički duh, kako bi se zadržalo stanovništvo na granicama zemlje, na istoku i jugu.

On je podsetio na to da postoji Fond za inovacije i napomenuo da očekuje više projekata kojima bi se apliciralo za sredstva iz tog fonda.

Vučić je istakao da je njemu kao predsedniku Vlade od posebnog značaja to što je tim studenata iz Srbije osvojio medalju za najbolji biznis plan, jer moramo da razvijamo preduzetnički duh, što je kod nas deficit i najveća mana.

Kada pogledamo istraživanje Svetske banke, vidimo da je najveći problem u budućnosti preduzetnički duh i znanje. Verujem da uz ovakve ljude Srbija ima budućnost, poručio je premijer.

Moramo, kako je naglasio, da se promenimo od nacije kojoj su žalopojke nacionalna odlika, u naciju koja će sa mnogo više rada i pozitivno gledati u budućnost.

Vučić je istakao da će država pomoći, i ponovio da su potrebni drugačiji pristup, energija i mnogo veći optimizam, kao i mnogo više znanja.

Student FON-a Nemanja Jevtović preneo je premijeru da je tim, čiji je bio član, pobedio u  žestokoj konkurenciji fakulteta iz SAD, Kanade, Evrope, Australije i Azije.

Radili smo studiju slučaja 32 sata. Ono što nas je izdvojilo i što je prepoznao žiri, sastavljen od 14 najboljih kanadskih privrednika, bila je činjenica da smo ušli srcem u takmičenje i da smo imali hrabrosti da izađemo iz zadatih okvira u razmišljanjima, objasnio je on

Tim FON-a činili su i Kristina Knežević, Anja Koprivica, Andreja Moskovljević, a predvodila ih je profesorka Vesna Damnjanović.

Studenti su najavili da se sledeće takmičenje u rešavanju studije slučaja odigrava u Beogradu narednog meseca, i uputili poziv premijeru da ga otvori, a Vučić potvrdio da će se rado odazvati pozivu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com